Szombat, 2024 Május 18, 07:56:58
Üdvözöllek Vendég | RSS
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Archívum - csak olvasásra
Fórum » NooB » ÚJ VERZIÓ: v0.4.2 » v0.4.2 tapasztalat
v0.4.2 tapasztalat
noob-ikariamDátum: Kedd, 2011 Február 22, 11:01:56 | Üzenet # 1
Admin
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 1
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Kappa szerverről:

Eddigi tapasztalataim szerint,a hoplitákkal szemben nincs nagyobb eltérés hatékonyságban a különböző törő egységek között,első körben kossal és második körben katapulttal szemben is ugyanannyi hoplita hullott.

A gőzösökkel szemben érezhetőbb a különbség a törőket tekintve,de az sem annyira kitűnő különbség mint amennyit a törők tűzereje közötti eltérés alapján várnánk.
(itt megemlíteném hogy 4es szintű kohó aktiválásával harcoltam,elképzelhető hogy nélküle nagyobb különbség keletkezik,majd kipróbálom nélküle is)

A bombázók viszont most nagyobb arányban hullanak mint eddig,legnagyobb csatatéren a 2x15 bombiból (friss bombiról beszélünk) 2x10 hullik és 10 ágyút pusztítanak.
A bombázókat 30asával lehet frissíteni.

A katapultok is jobban hullanak mint eddig,előző verzióban kibírtak 1 kör bombázást veszteség nélkül,most viszont már első körben is hullik el belőle,de ez valószínű annak tudható be,hogy a bombázók száma megkétszereződött,a katapultok száma viszont csak kétharmaddal lett több,így nagyobb sebzés éri őket egyénileg.
Én azt javasolnám hogy nem kell eltúlozni az ágyúk számát,hanem inkább katapultokat és kosokat kell melléjük gyártani,és addig ezeket használni,amíg az ellenfélnek vannak bombázói.

Érdemes minél több bombázót csinálni,mivel jobban hullanak mint eddig,és ha kiiktatjuk az ellenfél törőit,akkor minimális gőzös veszteséggel lehet végig vinni a csatát.

A csata elején érdemes hoplitákat alkalmazni a törőkkel szemben,kevesebb veszteséget eredményeznek mint a gőzösök.
Ha az ellenfél törői elfogytak,akkor viszont a gőzöseink szinte veszteség nélkül-vagy csak minimálissal-állják a sarat a csata végéig.

Mivel most több egység harcol egyszerre,egyéni harc esetén nehéz kivitelezni a lőszeres egységek frissítését,mivel sokkal több kellene belőlük,éppen ezért érdemes támadás előtt jól átgondolni a stratégiát,figyelembe venni a város méretét,helyőrségi korlátját,és célszerű lekémlelni a sereget is,mert könnyen belebonyolódhat az ember :))

Az éjjel vesztettem 12 ágyút,mert hiányzott 20 gyró,így 1 kör erejéig kifogyott a lőszerük mire beért a frissítés,és az ellenfélnek sikerült 1 környit bombáznia sad

 
Fórum » NooB » ÚJ VERZIÓ: v0.4.2 » v0.4.2 tapasztalat
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: